FIA nabádala soudit citlivě

FIA

FIA | foto: FIA

Rozpočtové stropy neprošly, ale s nastalou krizí dvou stájí je potřeba dle FIA najít cestu ke snížení nákladů. V případě chybějících týmů Caterham a Marussia doporučila komisařům opatrné řešení nedodržení smluvních závazků.

Začátkem letošního roku byl prezident FIA Jean Todt nucený opustit záměr příprav rozpočtového stropu kvůli silné opozici nejlepších týmů.

Ve čtvrtek ale FIA vydala prohlášení, které uvádělo, že plánuje pokračovat v práci směrem ke snižování nákladů ve sportu. "Na konci sezóny 2014 opět intenzivně vyvstaly otázky ekonomické rovnováhy ve Formuli 1. FIA se bude věnovat všem iniciativám, které pomohou snížit náklady s cílem zajistit přežití stávajících týmů, nebo přilákat potenciální nové účastníky."

FIA bude v úzké spolupráci s FOM a jednotlivými zúčastněnými stranami v F1 nadále usilovat o udržení přitažlivosti šampionátu a účast týmů i v následujících letech.

Prohlášení se též věnovalo týmům Caterham a Marussia, které nedodržely své závazky zúčastnit se všech letošních podniků. FIA nabádala přistoupit k otázce sankcí "velmi opatrně".

"Je v kompetenci komisařů určit, zda tým nesplnil svou povinnost účastnit se všech akcí v kalendáři a přijmout příslušná opatření, která považují za vhodná. Nicméně, máme plnou důvěru, že si jsou plně vědomi finanční situace stájí a záležitosti budou posuzovány s maximální péčí a s ohledem na situaci zúčastněných týmů."

Komisaři následně včera odpoledne dospěli k závěru a žádné sankce stájím Caterham a Marussia vzhledem k jejich finančním okolnostem neudělili. Celou záležitost však postoupili dále prezidentovi Jeanovi Todtovi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu