Změny ve vedení McLarenu: sportovní ředitel Sam Michael po sezóně končí

Michael, Sam

Michael, Sam | foto: Williams F1 Team

McLaren pokračuje v restrukturalizaci svého závodního týmu: po sezóně jej opustí Sam Michael a vrátí se do Austrálie. Technický ředitel Tim Gossa a provozní ředitel Jonathan Neale zůstávají.

Britský tým dnes potvrdil, že jeho sportovní ředitel po závěrečném závodu v Abú Zabí ve Wokingu skončí a zamíří se svou rodinou zpět do své rodné Austrálie.

Michael své rozhodnutí odejít oznámil McLarenu již letos v březnu, což Ron Dennis dle zdroje z týmu "neochotně přijal." Tým zdůrazňuje, že jde o osobní rozhodnutí sportovního ředitele, který má dvě děti.

Třiačtyřicetiletý Australan v evropském motorsportu působí od roku 1993. Ve Formuli 1 má bohaté zkušenosti: pracoval pro Lotus, Jordan, jako technický ředitel Wiliamsu a nyní od roku 2011 u McLarenu, s nímž ještě navštíví poslední tři závody sezóny 2014 v Austinu, v Interlagu a v Abú Zabí.

McLaren pokračuje ve své restrukturalizaci, kterou řídí současný závodní ředitel Eric Boullier. V září k nim nastoupil hlavní aerodynamik Red Bullu Peter Prodromou, navíc usilují o posílení své jezdecké sestavy - usilovně o přestupu jednají s Fernandem Alonsem, jenž u Ferrari po sezóně také končí.

Boullier v nedávném rozhovoru změny ve vedení závodní stáje avizoval. Provozní ředitel Jonathan Neale a hlavní konstruktér Tim Goss však zůstávají. "Neodcházejí a jejich odchod ani není v plánu," uvedl mluvčí týmu.

sam michael
Sportovní ředitel Sam Michael po sezóně u McLarenu končí (foto: McLaren)

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu