Taffin: Z 90 % jsme se zotavili, brzy přijdou finální vylepšení

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Španělský závod se pro Red Bull s pohonnou jednotkou od Renaultu stal zatím nejúspěšnějším v této sezoně. Rémi Taffin ze společnosti Renault Sport F1 hodnotí dosažený pokrok s optimismem.

Rémi Taffin říká: „Danielovo pódium a čtvrté místo Sebastiana jsou maximem toho, v co jsme mohli o tomto víkendu doufat. Mercedes má velmi efektivní vůz, dosáhl ohromnou převahu nad ostatními.

Čtyři týmy za ním svedly zajímavý boj, takže se dá mluvit o menších rozdílech mezi motory, než v předešlých závodech. Je příjemné, že se Lotus vrací do boje mezi lepšími týmy a dosahuje dobré závodní tempo. Týmům Toro Rosso a Caterham bohužel chyběla rychlost, proto se nemohly v průběhu závodu zlepšovat.

V průběhu posledního víkendu jsme udělali výrazný krok vpřed z hlediska přerozdělení energie a spotřeby paliva. Zlepšila se také charakteristika ovládání pohonné jednotky. Řekl bych, že jsme se z 90 % zotavili a finální vylepšení přijdou. Příští týden je budeme testovat a pevně věřím, že v Monaku předvedeme další pokrok.“

Shrnutí víkendu Renaultu:
- pódium pro Red Bull poháněný Renaultem - Daniel Ricciardo dojel třetí
- Sebastian Vettel se probojoval z 15. místa na roštu na čtvrté, zajel nejrychlejší kolo během závodu; v šampionátu je čtvrtý
- Lotus získal první body v sezóně
- zklamání pro Toro Rosso a Caterham, každý musel s jedním vozem odstoupit (Vergne kvůli problému s výfukem, Kobajaši kvůli selhání levé přední brzdy)

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu