Massa: Možná jsme promeškali největší šance na zisk pódiového umístění

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa se domnívá, že Williamsu těsně unikly dvě možnosti na pódiové umístění a obává se, aby ještě dostali příležitost. Doufá, že novinky nasazené tento víkend budou na FW36 fungovat.

Před úvodním závodem v Austrálii byl Williams označován za černého koně. Nakonec však zaostali za očekáváními. Po třech závodech je Williams se 30 body šestý v tabulce poháru konstruktérů. V Melbourne skončil pro Massu závod již v první zatáčce po kolizi s Kamujem Kobajašim a šance na lepší úmístění v Bahrajnu jim prý pokazil výjezd safety caru. 

"V Austrálii jsme měli dobrou šanci, možná větší než v Bahrajnu. Tam jsem ale nezávodil a proto jsem promeškal velkou šanci být na pódiu. Doufám, že dostaneme další příležitost. V Bahrajnu to pokazil safety car."

"Bojoval jsem celý závod o třetí místo a potom jsem se propadl na osmé. Bez výjezdu safety caru jsme mohli být před Red Bully a možná Force Indií. Nejsem si jistý, jestli oběma, protože oni každopádně jeli na dvě zastávky v boxech. Strategie byla to, kde byl Pérez lepší než my, ale rozhodně jsme měli šanci být v první pětce," domnívá se Massa.

Už před Bahrajnem upozornil, že novinky přivezou až do Číny a nyní věří, že jim to pomůže dostat se v pořadí ještě výš. Podle něj je jejich problémem stabilita zadní části vozu následkem čehož více opotřebovávají pneumatiky. "Přivezli jsme nějaké novinky a doufám, že budou fungovat. Pokud ano, myslím, že uvidíme z naší strany zlepšení," uvedl.


Massa a Smedley mají velmi dobré vztahy (foto: Williams F1 Team)

Brazilec se navíc od minulého závodu těší ze spolupráce s jeho bývalým závodním inženýrem z dob Ferrari Robem Smedleym. "V Bahrajnu se spíše díval než pracoval. Tento víkend se už bude mnohem více zapojovat a pokusí se předat své zkušenosti a nápady. Má tolik dobrých vlastností a nápadů. Jeho příchod je dalším krokem vpřed," ohodnotil Smedleyho přínos týmu.

Ve Ferrari strávil osm let, šest z nich bylo pod vedením Stefana Domenicaliho, který na svou funkci tento týden rezignoval. Massa přiznal, že ho to nepřekvapilo. "Ferrari udělalo v posledních měsících hodně změn a není tedy velkým překvapením, že Stefano odchází. Měl jsem s ním dobré vztahy, je to profesionál a přeji mu vše nejlepší stejně jako Mattiacimu, kterého také znám." 

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu