Pilotům Mercedesu dělá starosti degradace pneumatik

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Piloti Mercedesu se po pátečních trénincích obávají velkého opotřebení pneumatik.

Nico Rosberg byl ve druhém tréninku nejrychlejším pilotem, přesto přiznal, že pro něj bylo velmi náročné udržet pneumatiky v dobrém stavu.

"Byl to relativně dobrý den. Bylo opravdu hodně teplo, což bylo náročné pro auto i pneumatiky. Rozhodně jsme neočekávali takové opotřebovávání gum, bylo obrovské a to je náročné," zhodnotil Němec dnešní den pro Sky Sports.

Jeho obavy sdílí i jeho týmový kolega, Lewis Hamilton, který ve druhém tréninku dojel na čtvrtém místě. "Pracujeme na tom, abychom pochopili chování pneumatik, které jsou zde velmi, velmi horké. A co se vyvážení týče, stále nejsme tam, kde bychom chtěli být.""

"Každý rok je to zde stejné, takže se to dalo čekat. Je tu pro pneumatiky příliš horko a v těchto podmínkách potom nefungují správně. I když jsme měli tvrdou směs nebo středně-tvrdou, nebylo to dobré, ale je to stejné pro všechny," popisuje Hamilton.

Dalším faktorem je spotřeba paliva, která však podle Rosberga pro Mercedes nepředstavuje problém. "Není to problém, obzvlášť na tomto okruhu, který není na hraně. Není to odlišné od loňského závodu. Více se soustředíme na pneumatiky a simulaci závodu."

Očekává také bitvu se svým týmovým kolegou. "Bude to určitě těsné, a myslím, že to bude vždycky těsné a já se musím pokusit o to, abych zůstal vepředu. Zisk pole position by pomohl, už jen čistý start je výhodou," uvedl Rosberg

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu