Mateschitz překvapil, těší ho, že dominance Red Bull možná končí

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Spolumajitel Red Bullu, Dietrich Mateschitz, je znám jako velký fanda Formule 1. Co říká na aktuální situaci jeho týmu číslo 1?

Celý svět F1 napjatě očekává, jak se bude o tomto víkendu v Austrálii dařit Red Bullu, protože jejich vystoupení v předsezonních testech nebylo zrovna přesvědčivé. Některá media už dokonce mluví o propadáku, nicméně spolumajitel Red Bullu, Dietrich Mateschitz, je plný očekávání. V rozhovoru pro 'dpa' Rakušan uvedl: "Jako fanouška Formule 1 mě těší, že to patrně bude napínavá sezona a naše dominance je asi u konce."

Není divu, nakonec F1 je pro Red Bull jednou velkou marketinkovou platformou. Pokud byl ale sport lidi nudil, tak by angažmá firmy ztrácelo význam. Mateschitz situaci označuje za "vůbec ne tak závažnou" a dále věří tomu, že uznávaným designérem, Adrianem Neweym, navrhnutá RB10 bude top autem. Jeho důvěru neoblomí ani pohonná jednotka Renaultu, kterou zatím trápí dětské nemoci.

Dle slov 69letého Rakušana se celý jeho koncern vynasnaží na vyřešení problému. "Pokusíme se týmu, ale i našim partnerům od Renaultu, poskytnout vše, co se v našem okolí v oblasti know-how nachází a věříme také, že jim pomoci můžeme."

Dietrich v minulosti profitoval z toho, že v jeho týmu mají Seba Vettela, který už od poloviny roku 2009 konstantně bojuje o jednotlivá vítězství. Teď to ale bude zřejmě poprvé od dob Brawn GP, co nebude mít Němec k dispozici nejlepší techniku.


Dietrich měl v několika posledních letech (a to nejen v F1) důvod, proč smát, za vším je ale tvrdá práce (foto: Infiniti Red Bull)

"Něvěřím tomu, že má problém vypořádat se s aktuální situací," říká Mateschitz a poukazuje na bojovnou náladu Vettela i celého týmu. "On, stejně jako celý tým, přijmou tuto výzvu." My jen dodejme, že Red Bull by měl do Austrálie přivést větší balík novinek.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu