Formule E: FIA oznámila místa konání Velkých cen

FIA

FIA | foto: FIA

V roce 2014 se uskuteční deset závodů Formule E na čtyřech kontinentech

FIA oznámila jména měst, kde se uskuteční závody Formule E v historicky první sezoně. Jedná se o atraktivní světové metropole. V Severní Americe budou dva závody – v Los Angeles a Miami, v Jižní Americe také dva závody – v Rio de Janeiro a Buenos Aires, v Asii tři závody – v Pekingu, Bangkoku a Putrajaya (Malajsie) a v Evropě také tři závody – v Londýně, Berlíně a Římě.


Šéf Formule E Alejandro Agag, který udržuje úzké styky s McLarenem, se vyjádřil, že si je jist, že se k dobrodružství závodů vozů s nulovými emisemi přidají jednou také Ferrari a Red Bull.


S technologického hlediska je Formule E zřejmě přitažlivá. Baterie od Williamsu budou spolupracovat s elektromotory od McLarenu, šasi pochází od firmy Dallara. Po vzoru Formule 1 dodavatel pneumatik bude jediný – Michelin. Jedním z propagátorů nové formule je její zkušební pilot Lucas di Grassi, Brazilec se zkušenostmi z Formule 1 (sezona 2010 ve Virgin Racing).


Co se týče pilotů, nikdo jistě nečeká, že Sebastian Vettel okamžitě opustí svět turbomotorů. Je ale možné očekávat, že týmy Formule E se budou snažit pro sebe získat piloty se zkušenostmi z Formule 1 a GP2. Agag vyhlásil, že zatím je ještě příliš brzy mluvit o jménech. První závod Formule E v roce 2014 se má uskutečnit v Římě.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu