Button není v pokušení opustit v těžkých časech McLaren

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button se nechal slyšet, že ani zklamání z výkonů McLarenu v této sezoně v něm nevyvolává touhu opustit britský tým a odejít do jiné stáje.

Mistr světa z roku 2009 se letos zatím ani jednou nepostavil na podium. Navíc šance, že se mu to povede ve zbytku letošní sezony, se zmenšují, protože se stáj McLaren rozhodla hlavně zaměřit na vývoj vozu pro rok 2014. 

Jenson řekl, že sice zatím není jisté, že za McLaren pojede i příští rok, nicméně on je odhodlán ve vzájemné spolupráci i nadále pokračovat. „Pokud by tohle byl tým, o kterém bych měl za to, že bude v šampionátu obsazovat čtvrtá nebo pátá místa, tak se pochopitelně poohlédnu jinde,“ říká Button, který do týmu McLaren přišel jako úřadující šampion před sezonou 2010.

„Pokud bych se rozhodoval pro nějaký z týmů ze špičky, pak by vždy rozhodovalo vítězné auto. Ale tohle [McLaren] není tým, který by normálně končíval na 4. nebo 5. místě v tabulce. Tohle je špatný rok, ale až ho přečkáme, budeme opět bojovat o šampionáty.

Rozhodně není pravda, že se poohlížím po jiných týmech, jak si možná někteří myslí,“ říká Brit. Letos se můžeme dočkat na jezdeckém trhu velkých přestupů, protože se uvolní místo u Red Bullu poté, co Mark Webber odchází a bude jezdit se sportovními vozy. 


Button věřím, že McLaren není týmem, který by měl bojovat o 4. nebo 5. místo

Také Kimimu Räikkönenovi končí u Lotusu na konci roku smlouva, u Red Bullu se netají tím, že by jej rádi získali do svého týmu jako náhradu Webbera. Ferrari také musí znovu rozhodnout, zda-li si nechat Massu nebo ne.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu