Anderson a Coulthard: Räikkönen by byl pro Red Bull perfektní

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Čím dál častěji se spekuluje o možném konci aktivní kariéry Marka Webbera. Pokud by měl na konci sezóny Red Bull opustit, jeho perfektním nástupcem by podle Davida Coultharda byl Kimi Räikkönen.

Britský Daily Star včera přišel se zprávou, že se Webber rozhodl po skončení letošní sezóny Formuli 1 opustit. Odvolává se přitom na jeho blízké přátele, podle nichž připravuje prodej svého luxusního sídla v Británii a stěhování se zpět do rodné Austrálie. Nedávno se spekulovalo rovněž o jeho možném přestupu k Porsche a účasti ve vytrvalostních závodech WEC.

Kdo by jej mohl nahradit, pokud by se tyto neověřené zprávy nakonec potvrdily? Podle bývalého jezdce Davida Coultharda a konstruktéra Garyho Andersona by to mohl být Kimi Räikkönen, který podává s Lotusem výborné výkony a drží druhou příčku v letošním šampionátu.

"Věřím, že by [Kimi] by se Kimi do Red Bullu perfektně hodil. Nepřekvapilo by mě, kdyby o tom společně už nejednali," uvádí Anderson pro BBC.

Coulthard s ním souhlasí: "Pokud se Mark rozhodne dělat něco jiného, Kimi by pro Sebastiana byl perfektním týmovým kolegou."

raikkonen
Přestoupí Räikkönen příští rok k mistrovskému Red Bullu? (foto: Lotus F1 Team)

Räikkönen však o své budoucnosti po vypršení současného kontraktu podle Turun Sanomat nechce hovořit: "[Na rok 2013] smlouvu nemám, ale v určité  chvíli na to budu muset myslet. Chci vyhrávat, a alespoň momentálně chci být tady [v Lotusu]."

Zájem o služby Fina nedávno potvrdil také majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz, který jej na dálku pečlivě sleduje.

Diskuze:

Počet příspěvků: 47 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu