Zmatený Hamilton: Netuším, kde ztrácíme

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Zatímco v Číně doslova létal, v Bahrajnu jakoby Lewis Hamilton nemohl najít ztracenou pohodu. V prvním tréninku skončil jako třináctý, když na týmového kolegu Rosberga ztratil více než vteřinu. Nejrychlejší čas, který zajel Brazilec Massa na Ferrari, pak byl ještě o tři desetiny rychlejší.

V průběhu druhého tréninku se Brit dokázal o něco zlepšit, přesto obsadil se ztrátou osmi desetin na prvního Räikkönena až osmé místo.

Netuším, kde jsme ztratili tolik času,“ prozradil Hamilton po skončení prvního dne. „Nemůžeme trefit správný balanc. Odpoledne to sice bylo již o něco lepší, ale stále nejsme tam, kde bychom chtěli být,“ přiznává.

Inženýři museli auto přenastavit, protože konfigurace zdejšího okruhu je odlišná, od toho v Číně. Ale teď si nejsem tak úplně jistý, zda jsme se vydali tou správnou cestou,“ připouští. „Hodně o tom mluvím s chlapci z týmu a rád bych prosadil nějaké své nápady ohledně nastavení. Nevím, jestli mají, nebo nemají pravdu - každopádně máme problémy,“ připouští Hamilton.

Není divu, že je z hlasu britského pilota cítit lehké zklamání, když během minulého závodu Mercedes dokázal úspěšně atakovat příčky nejvyšší. „Momentálně to nevypadá, že bychom mohli znovu bojovat o pole position, ale pochopitelně zkusíme vše,“ dodává. „Prozatímní výsledky naznačují, že jsme přibližně šest desetin od čela, ale nemyslím, že to je vypovídající. Hádám, že to dokážeme stáhnout na polovinu.

Ovšem dalším problémem z hlediska stuttgartské automobilky by mohlo být vysoké opotřebení pneumatik - okruh v Bahrajnu je totiž poměrně tvrdý k zadním pneumatikám, s jejichž výdrží mívá Mercedes problémy.

Lewis   V Bahrajnu se zatím Lewis trápí (foto: Daimler AG)

Nemám ponětí, proč některým týmům vydrží pneumatiky déle. Bohužel je pravda, že na rozdíl od ostatních s tím [opotřebením] zde máme problémy,“ přiznává Brit. „Faktem je, že na to nemůžete v zatáčkách moc tlačit, jinak si skutečně rychle zničíte pneumatiky. Je to frustrující, ale je to tak,“ dodává bývalý mistr světa.

Detaily ohledně strategie jsme ještě neřešili, ale předpokládám, že budeme muset jet minimálně na tři až čtyři zastávky v boxech – podobně jako minulý závod,“ tvrdí. „Bude to pro nás opravdu náročný víkend. Je před námi ještě spousta práce,“ uzavírá Hamilton.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu