Majitel Red Bullu: Webber si své místo může udržet, kandidátem je i Räikkönen

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Podle majitele Red Bullu Dietricha Mateschitze si Mark Webber může své místo udržet, přemýšlet budou i o Kimim Räikkönenovi.

Mateschitz po událostech v Malajsii Webbera ujistil, že stále patří mezi kandidáty na místo závodního pilota pro příští rok, přestože se spekulovalo, že je kvůli tomu Australanův osud u Red Bullu zpečetěn.

Majitel Red Bull dlouhodobě Webbera podporuje a dal najevo, že si přeje, aby 36letý pilot pokračoval. "Jestli odejde, to je pouze na něm, ale Mark rozhodně patří mezi kandidáty pro sezónu 2014," cituje Mateschitze německý Speedweek.

"Vždy je u nás vítaný, stejně tak bude vítaný i rychlý junior jako je Vergne či Ricciardo z Toro Rosso. Omlouvám se, vím, že to je diplomatická odpověď, která nechává vše otevřené, ale tak to je. Všechno ostatní jsou pouhé spekulace," pokračuje majitel Red Bullu.

Totéž platí i o Räikkönenovi, který u Lotusu na začátku letošní sezóny vyniká. Fin má na Mateschitze vazby, jelikož v rallye v letech 2010 a 2011 závodil za juniorský tým Citroenu sponzorovaný právě Red Bullem.

webber - raikkonen
Dva kandidáti na závodní sedačku u Red Bullu pro sezónu 2014: Mark Webber
a Kimi Räikkönen (foto: Red Bull Racing)

Mateschitz by Räikkönena do svého týmu bral. Prohlásil o něm: "Kimi je skvělý a rychlý, vždy je kandidátem."

Diskuze:

Počet příspěvků: 79 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu