Lauda: Situace kolem pneumatik je absolutně stupidní, umělé vytváření zastávek je špatné

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Ředitel Mercedesu Niki Lauda zkritizoval současnou dění kolem pneumatik ve Formuli 1. Podle něj je umělá snaha o zvýšení počtu zastávek špatnou, podle Pirelli však vede k atraktivnějším závodům.

"Situace kolem pneumatik je absolutně stupidní," nebere si Lauda servítky. "Umělé vytváření více a více zastávek v boxech je špatné," kritizuje Pirelli a FIA za další úpravu gum, ke které přistoupili před letošní sezónou v rámci zatraktivnění podívané.

"Pirelli tomu opravdu moc nemůže pomoct, protože dělají jen to, co jim nařídí FIA, ale 90 % času nikdo nerozumí, co se teď v závodech děje," stěžuje si bývalý šampion F1 pro německý Bild.

V neděli v Melbourne dojel Sebastian Vettel po startu z prvního místa třetí, zatímco závod vyhrál Kimi Räikkönen, jenž absolvoval o jednu zastávku méně. Laudovi se nelíbí, že pneumatiky mají na výsledek větší vliv než v minulosti, což podle něj mate fanoušky.

"Mám výhodu v tom, že se můžu zeptat našich inženýrů. Fanoušci ne. Ale i naši lidé jsou zmateni. Když jsou pneumatiky tak měkké, je to pro Formuli 1 špatné. Fanoušci to nechápou, když dochází k více než dvěma zastávkám. Je to od základů špatně," láteří Lauda poté, co Lewis Hamilton musel kvůli vyšší degradaci k mechanikům Mercedesu také třikrát, čímž přišel o šanci na pódium.

hamilton
Lewis Hamilton v boxech (foto: Daimler AG)

Sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery však s kritikou Laudy nesouhlasí: "Mnoho fanoušků nám řeklo, že je závodění dle jejich názoru nyní více vzrušující."

Diskuze:

Počet příspěvků: 93 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu