Maldonado vylepšenému Williamsu věří: Můžeme být znovu na špici

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado věří, že Williams má potenciál na to být v posledních závodech na předních příčkách. Novinky na jejich voze podle něj významnou měrou přispěly ke zvýšení rychlosti.

Pastor Maldonado prožívá smíšenou sezonu. Zaznamenal své první vítězství v kariéře F1, avšak v dalších závodech se zaplétal do kolizí. Pro tým tak často získával body spíše jeho stájový kolega Bruno Senna, který podává stabilnější výkony než Venezuelan. 

Maldonado však svého brazilského kolegu překonává především v kvalifikacích. V Abú Zabí po penalizaci Sebastiana Vettela startoval třetí. Problémy s KERSem mu však komplikovaly závod, který i tak dokončil na pátém místě.

"Red Bull je celkem silný, a dokonce i McLaren, ale může se stát cokoliv. Naším cílem je dostat vůz do první desítky a co nejblíž pódiu. Naše auto je konzistentní a rychlé během závodů. Čím výš startujeme, tím lépe pro nás," uvedl Maldonado pro ESPN a dodává, že se nyní musejí zaměřit na odstranění technických problémů, které je potkávají.

"V Indii jsme udělali krok vpřed. Vše se podařilo dát dohromady, vše jsme přezkoumali a ztratili jsme při trénincích spoustu času kvůli testování všech vyvinutých novinek. A potom jsem nastoupil víceméně připraven do kvalifikace, ale nebyl jsem připraven na reakci auta. V Abú Zabí jsme po celý víkend měli lepší rychlost a podávali vyrovnané výkony - vždy s dobrou rychlostí a vždy v první desítce. Odvedl jsem dobrou práci v kvalifikaci a také v závodě, než jsem měl ten problém," popisuje Venezuelan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu