Whitmarsh uvažuje nad jezdeckou sestavou: Možná to nebude fungovat

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Martin Whitmarsh, šéf McLarenu, připustil určité pochybnosti nad jezdeckou sestavou pro sezonu 2013. Zároveň ale dodal, že vidí potenciál pro něco velikého.

Do konce letošní sezony zbývá ještě 5 závodů (včetně VC Koreje), to znamená, že se velmi přibližuje odchod Lewise Hamiltona z McLarenu. Tím vyvstává spousta otázek, například, jak to bude v McLarenu příští sezonu vypadat. Martin Whitmarsh připouští, že ztráta Hamiltona zanechá v týmu velkou díru. Zároveň ale vidí světlou budoucnost McLarenu s Jensonem Buttonem a Sergio Pérezem.

"Ztráta někoho jako je Lewis samozřejmě tým ovlivní. Ale v F1 se musíte dívat neustále dopředu. Je možné, že jsme se rozhodli špatně a s Jensonem a Sergiem to nebude fungovat. Čeká nás velká výzva. Chceme od začátku roku 2013 bojovat o vítězství a myslím, že toho budeme schopni," říká šéf týmu.

Fakt, že se zatím Pérez nejeví jako nejlepší v kvalifikacích, vrásky na čele Martinovi nepřidělává. Přece jenom se jedná o mladého jezdce, který se ještě může vyvinout: "Sergio je velmi inteligentní, ale je to nevybroušený diamant. Ještě nemá ty dovednosti, které měl Lewis, když došel k nám. Uvidíme, jestli budeme schopni mu pomoci prokázat svůj potenciál."

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu