Ferrari: Titul máme stále ve svých rukou

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari věří, že má svůj osud stále ve svých rukou - přestože se v poslední rychlostně na své přímé soupeře začalo opět trochu ztrácet.

Lídr šampionátu Fernando Alonso měl před posledním závodem 40bodový náskok, jeho Ferrari však dostalo tvrdou ránu již v první zatáčce Velké ceny Belgie a Španěl musel odstoupit - před druhým Vettelem má k dobru již jen 24 bodů.

Šéfovi týmu Stefanovi Domenicalimu to však nedělá velké starosti a věří, že tak, jako se zvedli po horším vstupu do sezóny, se můžou vzchopit i nyní a titul získat: "Belgii jsme opustili s vědomím, že je šampionát stále v našich rukou."

"Je v rukou lidí v Maranellu, kteří musí vůz zlepšit, protože stále není na úrovni, na které by měl být. Soutěž je stále velmi otevřená, Fernando stále vede šampionát - a na tomto základě můžeme hledět před sebe," uvádí šéf Scuderie pro oficiální stránky týmu.

"Před našim domácím závodem máme zvláštní pocit, realitou však je, že k dispozici bude stejný počet bodů, jako v dalších 19 kolech všude jinde na světě. Abych to shrnul, chtěl bych si myslet, že z Monzy - z pro nás velmi zvláštního závodu, můžeme odjet s velmi zvláštními body.

Víkendu bude výzvou z technického pohledu. Všechny týmy včetně nás pojedou s vozy v jedinečné specifikaci pouze pro tuto trať, aby vyhověly jejím unikátním požadavkům na velmi nízký přítlak. Víme, že několik našich soupeřů jsou na tomto typu okruhu velmi konkurenceschopných," dodává Domenicali.

ferrari
Ferrari: Šampionát máme stále ve svých rukou (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu