Ford Focus ST: za benzín i diesel zaplatíte 698 990 Kč

Ford Focus

Ford Focus | foto: Ford

Prozatím nejsilnější hothatch od Fordu pořídíte za necelých 700 tisíc. Za naftu nepřiplácíte, za kombi 20 tisíc.

Ford Focus ST prodělal facelift a nyní přichází na tuzemský trh v plné síle. To znamená ve dvou karosářských variantách, hatchback a kombi. A samozřejmě ve dvou motorizacích. Tedy dvoulitry, jedním vznětovým druhým zážehovým oba dva výhradně s manuální skříní.

Benzinový agregát 2,0 EcoBoost vyprodukuje 250 koní a maximum  točivého momentu 360 N.m. To mu dodává slušnou dynamiku, kterou dokazuje i sprint z klidu na 100 km/h, který zvládá za 6,5 sekundy, respektive 6,7 s u verze kombi.

Vznětový agregát je o něco slabší. Dvoulitrový Duratorg TDCi umí vyvinout sílu „jen“ 185 koní a maximum točivého momentu dosahuje rovných 400 N.m. Logicky i dynamika bude slabší, než u benzinového agregátu. Stovku zvládá za 8,1 sekundy, tedy za 8,3 v případě kombíku.

Standartní výbava pro obě motorizace zahrnuje dvouzonovou klimatizaci, šest airbagů, radio s CD a MP3, startovací tlačítko, polokožená sedadla Recaro, kožený volant a hlavice řadící páky, nebo sportovní podvozek s 18-ti palcovými koly. Kombík má navíc černé střešní ližiny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu