Williams povýšil Coughlana na technického ředitele

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams oficiálně povýšil svého hlavního inženýra Mika Coughlana do role technického ředitele týmu.

Mike Coughlan se k týmu přidal ještě v době, kdy byl technickým ředitelem Sam Michael. Již od počátku se počítalo s tím, že to bude práve Coughlan, kdo ponese odpovědnost za vývoj vozu pro příští sezonu.

Coughlan začínal svou kariéru v 80. letech u původního Teamu Lotus. V 90. letech se přidal ke společnosti Johna Barnarda, která vyvíjela šasi pro některé týmy. V roce 1998 se Coughlan přidal k týmu Arrows, kde se stal technickým ředitelem. Poté co tým v roce 2002 zkrachoval se přesunul k McLarenu, ale v roce 2007 jeho kariéru přerušila známá špionážní aféra.

I když tým oficiálně žádné stanovisko nevydal, ředitel týmu Adam Parr, na dnešní tiskové konferenci změnu pracovního zařazení Mika Coughlana potvrdil.

"Nový technický tým povede Mike Coughlan, který bude naším novým technickým ředitelem. K týmu se přidal v červnu," řekl Parr.

Dále Parr odmítl komentovat neustálé spekulace o tom, že se tým chystá podepsat smlouvu s bývalým mistrem světa F1, Finem Kimi Raikkonenem.

"Na toto téma existuje pouze jedna odpověď. Naši jezdci jsou momentálně Rubens Barrichello a Pastor Maldonado. Pokud by se na tom mělo něco změnit, včas bychom to oznámili."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu