Mercedes-Maybach S 600 s 530 koňmi a délkou 5,5 metru

Mercedes-Benz včera představil po delším čekání nejluxusnější provedení třídy S s názvem Maybach.

Proti nejdelšímu vyráběnému Sku se Maybach natáhl do celková délky 5 453 mm. Přidaného prostoru si nejvíce užijí cestující vzadu, na které čekají dvě samostatná kůží potažená sedadla s plně elektrickým nastavením. Mezi nimi nechybí chladicí box na šampaňské a schránka na ručně vyrobené stříbrné sklenky od firmy Robbe & Berking.

Do standardní výbavy Maybaychu S600 patří sada polštářků, masážní strojky imitující masáž horkými kameny, klimatizaci vypouštějící parfém Agarwood, audio systém Burmester High-End 3D, ambientní osvětlení, analogové hodiny IWC a panoramatická střecha. Cestující vzadu mohou řidiči přikazovat, kudy má jet skrze komunikační rozhraní.

Provedení S 600 napovídá, že se nebude jedna o šneka. Vůz s pohonem zadních kol, šestilitrový dvanáctiválcový motor disponuje výkonem 530 koní a točivým momentem 830 Nm. Z klidu na 100 km/h odsprintuje velké esko za 5 sekund a maximálka činí 250 km/h. Výrobce uvedl i údaj o kombinované spotřebě. Ta se má pohybovat kolem 11,7 litru na 100 km.

V plánu je i krotší verze S 500, jenž pod svou kapotou nabídne osmiválec s 455 koňmi, ale co se týče spotřeby, ta má dosáhnout jen 8,9 litru na 100 km. Do prodeje se obě varianty dostanou v únoru příštího roku, přičemž hned v létě na trh příjde i model s pohonem všech kol 4Matic a motorem V8.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu