Massa: Stále bojujeme o titul

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

I když na vedoucí Red Bull a Sebastiana Vettela ztrácejí opravdu hodně, Felipe Massa věří, že Ferrari je stále v boji o titul.

Ztráta v Poháru konstruktérů činí 164 bodů, v šampionátu jezdců ztrácí Fernando Alonso na Sebastiana Vettela 92 bodů. I tak je druhý pilot Ferrari, Felipe Massa, přesvědčen o tom, že Ferrari stále bojuje o titul. 

Přesvědčuje ho o tom hlavně forma Ferrari během VC Velké Británie, kterou vyhrál právě Alonso. Massa si také velmi dobře pamatuje Alonsovu loňskou ztrátu 47 bodů, kterou dohnal a ještě v posledním závodě byl jedním z kandidátů na titul mistra světa. 

"Co bych o šampionátu řekl? Dokud je matematická šance, tak věřím," říká Massa. "Řekl jsem to už mnohokrát, ale stále je to pravda, Ferrari se nikdy nevzdá. Nejlepší strategie je vždy přemýšlet jen o jednom závodě, jako jsme to udělali v Silverstone."

Vítězství ve Velké ceně Británie bylo sice letos prvním, 
Ferrari to ale na optimismu neubírá, stále chtějí bojovat o titul

Sice se obecně předpokládá, že Red Bull po zrušení zákazů ohledně difuzorů znovu zbytku pole ujede, ale Massa se nebojí a říká, že aerodynamické novinky ze Silverstone budou na Nürburgringu fungovat ještě lépe. 

"Podle toho, co jsem viděl v Silverstone vím, že v Německu by vše mělo jít správným směrem. Nyní musíme udržet tempo tento víkend i příští víkend v Maďarsku."

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu