Hyundai i20 - omlazení po třech letech

i20

i20 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Hyundai na nic nečeká a po třech letech produkce ordinuje modelu i20 omlazující kůru, ta má za úkol především sjednotit jeho vizáž s typy i30 a i40.

Designový styl který u Hyundaie nazývají "Fluidic sculpture" byl již na novinkových modelech úspěšně aplikován. i20 modelového roku 2012 bylo tedy v rámci faceliftu přiblíženo svým sourozencům. Projevilo se to nejvíce na ztvárnění přední části "dvacítky". Nová jsou přední světla, nárazník, větší maska chladiče a kapota, to ve výsledku znamená také prodloužení karoserie na 3995 mm (+ 55 mm). Retušovány byly i zadní světlomety. Celkově změny i20 jednoznačně prospěly, fádní design předchůdce budiž zapomenut.

Úpravami prošla i řada detailů jako nové laky a designy kol. Jedna inovace se udála i pod kapotou, extrémní spořílky zaujme nová motorizace v nabídce - 1,1 CRDi. Ta už je známá z koncernového bratrance Kia Rio, jde o přeplňovaný tříválec s čtyřventilovou technikou a výkonu 75 koní. I díky využití šestistupňové manuální převodovky by měla i20 s tímto motorem docílit kombinované spotřeby 3,4 l/100 km. Více detailů o novince se dozvíme až v Ženevě.

 

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu