BMW M5 oficiálně a se specifikacemi

M5

M5 | foto: BMW Group

BMW konečně představilo nejostřejší verzi svého manažerského sedanu 5. Luxusní vůz dostane velký osmiválec s turbem a ostrý podvozek.

Pátá generace rychlého sedanu M5 je prozatím nejsilnější ze všech, které vznikly. Jak se již delší dobu spekulovalo, pod kapotu se dostal osmiválec o objemu 4,4 litru, jehož výkon byl posílen turbem. Špička výkonu leží na hodnotě 560 koní, což je o více než 50 více než v generaci minulé. Tehdy putovala síla z pětilitrového desetiválce bez přeplňování.

Zatímco minulá generace vozu dosahovala zrychlení z klidu na stovku za 4,7 sekundy, současná to zvládne za 4,4 sekundy. Maximální rychlost bude standardně omezena na 250 km/h, BMW nicméně nabídne odemčení omezovače za příplatek, čímž stoupne maximálka až na 305 km/h.

Výkon bude na zadní kola putovat přes sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku  s možností manuálního řazení.

Standardní výbava zahrnuje exkluzivní prvky jako adaptivní xenonová světla, head-up displej, noční vidění s rozpoznáváním chodců či systém varující před nechtěným opuštěním jízdní dráhy. Ještě aby ne, vždyť základní cenovka se vyšplhá k hranici 2,5 milionu korun.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu