Briatore ohlásil ústup

Briatore, Flavio

Briatore, Flavio | foto: Lotus F1 Team

Šéf Renaultu ve formuli 1 Flavio Briatore ukončí svoji kariéru v nejvyšší motoristické disciplíně nejpozději do dvou let. Alespoň to tak sám tvrdí.

Již od letošního roku se začaly dít s dřívějším playboyem Briatorem zajímavé věci. Známý milovník rychlých vozů a žen se usadil. Společně žije s top modelkou Elisabettou Gregoraci. S tímto zklidněním playboye se stále častěji začaly objevovat otázky a úvahy týkající se jeho odchodu do ústraní. V následujících dvou letech by měla kariéra Briatoreho definitivně skončit.

Když se ho novináři ptali, co by říkal na místo u Ferrari, Ital odpověděl: „Ferrari chci porazit, ale jsem Ital. Když můj tým nemůže vyhrát, tak držím palec Ferrari. Nemyslím si ale, že bych se mohl ocitnout v Maranellu, protože chci do dvou let skončit,“ přiznal svoje úmysly Briatore.

Poprvé se o možném odstoupení Flavia začalo hovořit v roce 2005. Potom ale došlo k prodloužení smlouvy mezi ním a Renaultem. Oznámení, že ve formuli 1 zůstává do roku 2010, znamená také pro Renault těžký úkol: Najít plnohodnotnou náhradu.

„Nová pravidla udělají formuli 1 zajímavější a také ji více zpřístupní lidem,“ myslí si 58 letý Briatore.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu