Bude se měnit bodovací systém?

GP Austrálie (Melbourne)

GP Austrálie (Melbourne) | foto: Super Aguri Formula 1

Zatímco seriál Formule 1 vstoupil u protinožců do své další epizody, zůstal Bernie Ecclestone doma v Británii a přemýšlel o změně pravidel, které by dávaly jistotu, že šampiónem se stane jezdec s nejvyšším počtem vítězství.

„Napadlo mne to v minulé sezóně, kdy mezi sebou soupeřil McLaren a Ferrari. Mám v úmyslu dotáhnout tuto myšlenku do konce v průběhu několika týdnů,“ řekl Ecclestone.

Šéf Formule 1 chce sledovat více riskující závodníky, kteří se perou o vítězství. A právě počet prvenství má rozhodnout o konečném pořadí. Současný systém uděluje vítězi 10 bodů, druhé místo je hodnoceno za 8 bodů.

„Klíčové slovo motosportu je závodění. Dnes už nevidíme dostatečný počet předjížděních manévrů, protože jezdci jsou spokojení a nechtějí riskovat. Stačí jím druhé místo, protože se za něj dostává o pouhé dva body méně. Chci vidět vítěze s největším počtem prvenství jako šampióny.“


Jak přesně chce Ecclestone postupovat nezmínil. Avšak pravděpodobně stojíme před další změnou bodovacího systému. Nebo má snad v plánu něco jiného? Uvidíme…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu