Nahlédnutí za oponu ke kulatému stolu

Ecclestone - Tomita

Ecclestone - Tomita | foto: Panasonic Toyota Racing

Na páteční odpoledne na poslední chvíli naplánované setkání šéfů všech týmů Bernie Ecclestone nakonec odložil. O problému zákaznických šasi se jednalo až dnes brzy ráno.

Setkání bylo odloženo z důvodu toho, že po pátečním druhém tréninku nebylo údajně šéfy několika týmů možno zastihnout. Večer byla situace ještě horší, proto Ecclestone setkání přeložil.

Mistr E cítí nutnost situaci kolem podobenství vozů jednotlivých týmů řešit co nejdříve, neboť aféry a soudní líčení sice k F1 neodmyslitelně patří, ale zatímco v prvním okamžiku mediální pozornost štědře přitahují, celkově snižují prestiž Formule 1 z pohledu dodržování a respektování pravidel i technických předpisů.

Navíc je tu jedna zatím poměrně přehlížená skutečnost. Pokud by soud při arbitrážním řízení shledal vozy Toro Rosso a Super Aguri v rozporu s Concorde Agreement, bez souhlasu všech stájí F1 by nesměly čtyři monoposty na dráhu, a to si nemůže Mistr E dovolit. Proto snaha o nalezení kompromisního řešení a ukončení arbitráže.

Zatímco se u široké laické veřejnosti setkala úporná snaha Spykeru spíše s posměšky a odsouzením, kromě Williamsu má na své straně holandský tým veřejnou podporu Toyoty a Renaultu, kterou vyslovili na dnešním setkání Tsutomu Tomita a Flavio Briatore.

Údajně byl vznesen návrh, aby se peníze z prodeje komerčních práv na Formuli 1 rozdělovaly mezi úzce spolupracující týmy Red Bull - Toro Rosso a Honda - Super Aguri poměrově jen jako jednomu týmu. Za návrhem snad stojí Ron Dennis a Flavio Briatore.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu