Montoya je na vrcholu pyramidy

Montoya, Juan Pablo

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Juan Pablo Montoya utekl v polovině roku do Ameriky k závodům stock carů. Ještě než se posadil za ohromný volant amerických speciálů, začal s Chipem Ganassim střádat plány na účast v Nextel Cupu.

Avšak nejprve se musel okoukat v nižší sérii. ARCA RE/MAX sice pod hlavičku NASCAR nepatří, ale na první pohled nejsou mezi těmito závody rozdíly. Už při svém prvním startu způsobil šok v podobě třetího místa v cíli.

Pak následovala série Busch, což je v podstatě poslední brána před vstupem na vrchol NASCAR, Nextel Cup. V Busch series startují nováčci i ostřílení hoši z Nextel Cupu. Debut se nevydařil jako v ARCA, ale kvality kolumbijský jezdec ukázal.

Tento víkend se na oválu v Homesteadu uskuteční poslední závod sezóny 2006 Nextel Cupu. A v něm si Montoya poprvé v kariéře změří síly s těmi největšími...

Do nedělního závodu odstartuje z 29. místa z celkových třiačtyřiceti jezdců. Vybojovaná pozice se dá na první pokus pokládat za úspěch. „Jednou z nejtěžších věcí na řízení jsou studené pneumatiky při výjezdu,“ popisoval Montoya kvalifikaci. „Nějakou chvíli to trvá než se zahřejí a potom máte spoustu práce, ale je opravdu úžasné.“

Foto: McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu