Pravda o novém McLarenu MP4-18

Skutečným důvodem pro odložení startu nového monopostu v závodě Grand Prix není ladění spolehlivosti, ale to, že vůz nemá osvědčení ke startu.

Britská stáj z Wokingu stále odkládá nasazení svého nového vozu, značeného MP4-18 a důvodem měly být problémy se spolehlivostí. Pravda je však zdá se poněkud jiná. Aby mohl tým McLaren Mercedes nasadit nový vůz do závodu, musí nejprve projít mimo jiné i crash testem, ale právě zde horká a netrpělivě očekávaná novinka neobstála.

Nicméně se tak nestalo ani poprvé a ani naposledy. Vzpomeňme například tým Jaguar a jejich R4, který měl před začátkem sezony obdobné problémy. Stejně jako MP4-18 neuspěl v bočních nárazech. Týmy se snaží najít hranici mezi váhou a požadovanou bezpečností a může se stát, že ji mírně překročí tím kterým směrem.

Tým však může nový vůz i nadále testovat. Ani spolehlivost nového MP4-18 totiž není příliš úspěšná, takže za oddálením závodní premiéry stojí pravděpodobně obě příčiny. Podle posledních zpráv by se měl debut konat při GP Velké Británie v Silverstone.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu