Ferrari si titul zaslouží

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher prakticky ztratil naději na přidání dalšího titulu do sbírky, ale tým Ferrari ještě šanci na zisk poháru konstruktérů má.

Schumacher by rád viděl jak italská stáj slaví. Podle něj si Ferrari zasloží titul více než Renault, protože je nejlepším týmem ve startovním poli. Rudá stáj z Maranella ztrácí na Renault devět bodů, takže v případě, že Ferrari dojede v Brazílii na prvním a druhém místě a Renault na třetím a čtvrtém, budou se radovat francouzští příznivci.

Nicméně Schumacher věří, že jeho stáj to dokáže: "Dle mého názoru si zasloužíme vyhrát titul, protože jsme nejlepší tým. Nikdo nemá lepší smysl pro vzájemnou solidaritu než my. A nyní chceme udělat další krok a stát se šampiony," řekl Schumacher.

Němec se navzdory mizivé šanci získat jezdecký titul, pustil tento týden do náročného testování v Jerezu. "Ještě jeden test a jeden závod, potom bude po sezóně. Takže každý rád naposledy pořádně zabere. Zkusíme všechno, v Brazílii můžeme vyhrát alespoň jeden titul."

Schumacher musí vyhrát a Alonso nebodovat, ovšem v tuhle variantu Schumacher moc nedoufá. "Nechci vyhrát šampionát tímto způsobem. Chci bojovat rovnoceně a férově. A to nejde, uvážíme-li, že ztrácím deset bodů. To platí u poháru pro jezdce, ne pro konstruktéry. Ztrácíme devět bodů, ale ještě máme nějakou šanci. Zaměříme se na ni."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu