Schumi spokojen se svým výkonem

Schumacher M. - Alonso

Schumacher M. - Alonso | foto: Scuderia Ferrari

Ale nespokojen se svým trestem a s Fernandem Alonsem. Podle německého pilota má Alonso podíl na jeho penalizaci, protože úmyslně prudce zpomalil, aby ho Schumacher musel předjet.

Michael Schumacher je letos od traťových komisařů potrestán už podruhé. První trest jej postihl v Monaku, kde podezřele odstavil svůj vůz a zablokoval tím rychlá kola svým soupeřům. Tehdy přišel o pole-position a musel startovat poslední.

Tentokrát dostal ke svému času "pouze" dvě sekundy a ztrátu v rámci možností minimalizoval - bude startovat 11. Štěstí má v tom, že jeho největší soupeř Alonso byl potrestán úplně stejně a odstartuje až z 15. místa. Mezi velké soupeře se vklínil i penalizovaný Button.

Michael Schumacher: "Bylo by nerealistické očekávat postup do první desítky, ačkoliv to nakonec nebylo zase tak daleko. Je to OK, myslím, že to je docela dobré. S vědomím, že máte penalizaci, přistupujete ke kvalifikaci pochopitelně trochu jinak, ale myslím, že jsme to zvládli dobře. Když se podíváte na video, musí vám být jasné, co jsem udělal a porozumíte proč jsem to udělal. Je to Fernandova práce."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu