Speed: Bez Red Bull bych tu ještě nebyl

Speed, Scott

Speed, Scott | foto: GEPA pictures GmbH

Scott Speed byl v neděli po třinácti letech dalším jezdcem USA na startovním roštu závodu Grand Prix F1 a podle mnohých je klíčovou osobou pro zájem Ameriky o tento sport.

Přestože se jezdec loni účastnil za oceánem pátečních tréninků, letos je to úplně jiné, do vozu se totiž vrátí i v sobotu a neděli. „Nejsem pod takovým tlakem, vím, že nerozhoduje několik málo kol.“

První kompletní závod byl pro něj vzrušujícím zážitkem a s výkonem byl spokojen. Hlavní cíl, dokončit závod a získat zkušenosti, splnil.

Speed je ve Formuli 1 především díky účasti v juniorském programu Red Bull. „Bez Red Bull bych tu tak brzy určitě nebyl a kdo ví, zda vůbec,“ přiznal Scott. „Měl jsem díky nim možnost rozvíjet se a zlepšovat. Cílem programu zaměřeného především na americké jezdce je lepší pozice společnosti na důležitém trhu. Úkolem Scotta je oslovit své spoluobčany a přiblížit jim vzrušení Formule 1.

Jak se bude vyvíjet jeho budoucnost záleží z velké míry na souboji s týmovým kolegou Liuzzim, jenž má ale k dobru více zkušeností. „Známe se už delší dobu a řekl bych, že spolu vycházíme dobře, máme si o čem povídat.“


Foto: GEPA pictures GmbH

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu