Trulli: Neodepisujte Michaela

Trulli, Jarno

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Michael Schumacher patří i po loňském neúspěchu mezi největší favority sezóny. Nahrává mu především nová úprava pravidel, podle které je znovu povoleno přezouvání pneumatik.

Krátká životnost pneumatik Bridgestone byla loni jednou z nejčastějších příčin porážky Ferrari. To se opakovat nebude, letos je znovu povoleno během závodu pneumatiky vyměnit. Navíc letos Bridgestone netrpí nedostatkem testovacích kilometrů a zřejmě se daří dohánět konkurenci od Michelinu.

Pneumatiky však nebyly jediným problémem Ferrari. A Michael Schumacher, přestože je stále stejně rychlý a pro vítězství dělá vše, loni viditelně ve své kůži nebyl. Jezdil nevyrovnaně a na svůj standard dělal příliš mnoho chyb. Jarno Trulli v něm i tak vidí favorita sezóny 2006.

"Nemyslím si, že by se v něm šampion vytratil tak rychle. Navíc pochybuji, že to loni byla Michaelova vina," obhajuje německého pilota Ferrari Jarno Trulli. "Michaelova éra zdaleka nekončí. Byl vždy silným jezdcem a ještě bude. Mladí jezdci na něj pořád nemají. Michael bude znovu vyhrávat, jestli mu to jen trochu umožní auto."

Foto: Panasonic Toyota Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu