Irvine o hvězdách dnešní F1

Alonso - Button

Alonso - Button | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Eddie Irvine nikdy nepřestal Formuli 1 sledovat a opět se zviditelnil dalším originálním komentářem. Nejhůře u něj tentokrát dopadl jezdec Hondy Jenson Button.

Bývalý pilot Jordanu, Ferrari a Jaguaru soudí, že největšími favority pro příští sezonu jsou Fernando Alonso, Kimi Raikkonen a Michael Schumacher. „Schumacherovi však věřím na titul o něco více,“ dodává Ir.

Všichni tři jsou podle něj rovni Sennovi, naopak Mansell, Piquet a Prost dopadli zle. „Všichni o nich básní, ale na Sennovu úroveň nestačili.“

Čeká nás podle Irvina velmi zajímavá sezona a sedminásobný šampion bude čelit dvěma hodně rychlým a motivovaným pilotům, navíc o hodně mladším. „O věku to ale není, já osobně jsem byl v posledním roce rychlejší, než na začátku své kariéry,“ tvrdí vicemistr sezony 1999.

Opět v jeho komentářích ale neuspěl Jenson Button. Mladého Brita údajně čeká rozhodující rok. „Žádný šampion nebyl porážen svým týmovým kolegou, pokud neporazí Rubense, bude navždy dvojkou. Jeho síla je v tom, že nedělá chyby, ale rychlostí zatím neoslnil.“

Deklasování Sata není pro Irvina měřítkem a připomíná Buttonovo trápení vedle Trulliho a Fisichelly.


Foto: BAR Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu