F1 nás nezajímá, zní z BMW. Co automobilce vadí?

BMW ve Francii 2006

BMW ve Francii 2006 | foto: BMW Motorsport

Formule 1 brzy zažije návrat několika velkých hráčů z řad automobilek. V královně motorsportu budou opět působit Audi nebo Ford. Mnozí by ve F1 rádi viděli i BMW, to ale svůj comeback neplánuje.

Většina z nás si jistě pamatuje začátek tisíciletí, kdy BMW spolupracovalo s Williamsem a později také se Sauberem. Před sezonou 2010 se však bavorská automobilka z F1 stáhla a svůj návrat neplánuje ani po třinácti letech. Její čelní představitelé tvrdí, že k některým změnám došlo ve Formuli 1 až příliš pozdě.

Jestliže mám být upřímný, tak současný hybridní systém ve Formuli 1 je naprosto k ničemu. V roce 2026 sice F1 přejde na nový hybridní systém, ale pro nás je to až příliš pozdě, protože hybridní systém plánovaný pro rok 2026 je už dnes používán v automobilech," říká šéf divize motorsportu BMW Andreas Roos.

Slavná automobilka nyní soustředí svou pozornost na vytrvalostní závody. Její prototypy se budou objevovat v šampionátech IMSA a WEC. Speciál s označením BMW M Hybrid V8 absolvoval svou závodní premiéru na konci ledna v Daytoně.

Má to svůj důvod. Ve vytrvalostních závodech používáme hybridní systém, který  má své místo i na cestách. F1 se do tohohle bodu dostane až za tři roky, proto nás momentálně nezajímá," dodává Roos. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu