Josta je mi líto, říká Schumacher. Proč musel odejít?

v Austinu

v Austinu | foto: McLaren

V posledních dnech proběhlo ve Formuli 1 hned několik ředitelských rošád. Jednou z nich je i ta u Williamsu, kde skončil Jost Capito.

Přitom si Williams od Capita hodně sliboval. Jak by taky ne, vždyť ostřílený manažer má na svém kontě celou řadu motoristických úspěchů. Hlavně v rallye, kde to byl právě Capito, kdo má výrazný podíl na úspěších Volkswagenu a Sebastiena Ogiera. U Williamsu měl dokázat něco podobného, jenže času na takový úkol dostal proklatě málo. 

Capito nastoupil k britské stáji v prosinci roku 2020 - tedy prakticky před dvěma lety. K výraznějšímu posunu ve formě tradiční stáje však za jeho úřadování nedošlo. Hlavně letošní rok byl zklamáním. Nová technická pravidla jsou vždy možností, jak docílit velkého progresu, avšak Williams s touto příležitostí naložit nedokázal. Dá se říct, že Britové měli k dispozici nejhorší vůz z celého startovního pole. Podle Ralfa Schumachera je přesně tohle skutečnost, proč byl Capito z funkce odvolán.

Překvapilo mě, že Capito musel odejít, je to velmi schopný manažer. Chápu, že investoři Williamsu mohli být na základě letošního roku nervózní, ale jsem přesvědčen, že Capito měl dostat více času. Na netrpělivost ukazuje i skutečnost, že z týmu byli odejiti i další vysoce postavení lidé. Josta je mi každopádně líto," uzavírá Schumacher. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu