NEJRYCHLEJŠÍ KOLA v Japonsku opět bez bodu: Zhou o tisícinu sekundy před Alonsem + STRATEGIE

Guanyu Zhou s Alfou Romeo

Guanyu Zhou s Alfou Romeo | foto: Alfa Romeo

SUZUKA - NEJRYCHLEJŠÍ KOLA ZÁVODU; Nejrychlejší kolo Velké ceny Japonska 2022 si připsal Guanyu Zhou s Alfou Romeo, mistrovský bod si však vzhledem ke svému dojezdu mimo první desítku nepřipíše.

Číňan sice po své pozdní zastávce zajel velmi rychlý čas, cílem však projel až jako šestnáctý se ztrátou 1:27 min na vítěze. Předčil i Alonsa, který se v závěru také odhodlal k přezutí, ve svém nejlepším pokusu na Zhou nicméně ztratil tisícinku sekundy. Jeho Alpina ale i tak v celkovém pořadí opět přeskočila McLaren a je čtvrtá.

Nejrychlejší kola GP Japonska 2022

Nejrychlejší kola GP Japonska 2022 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images


Strategie
Velká cena Japonska se po dlouhém přerušení po úvodních 2 kolem změnila ve 40min sprinterský závod za mokrých podmínek, které určovaly strategie, jelikož safety car fáze vedla k tomu, že všichni nazuli pneumatiky do deště.

Pneumatikové strategie GP Japonska 2022

Pneumatikové strategie GP Japonska 2022 | zdroj: Pirelli

Piloti ale brzy začali přecházet na intemediálky, které byly podstatně rychlejší. Klíčové bylo hlídat si ty přední, ke konci začaly odcházet, proto se pět pilotů rozhodlo pro druhou zastávku. Ani Alonsovi, nejlepšímu z nich, však k vylepšení pozice nepomohly, byť cílem projel jen o 11 tisícin sekundy za Vettelem.

Nejdelší stinty a nejrychlejší časy dle použitých druhů pneumatik

Nejdelší stinty a nejrychlejší časy dle použitých druhů pneumatik | zdroj: Pirelli

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu