K úspěchům potřebujete vítěznou mentalitu, hlásí Binotto. Čerpá z éry Schumachera

Mattia Binotto

Mattia Binotto | foto: Scuderia Ferrari

Poslední mistrovský titul získalo Ferrari v roce 2008. Od té doby jako když utne. Vrátit slavnou značku zpět na vrchol se nyní snaží coby šéf týmu Mattia Binotto.

Švýcar ve Ferrari působí od devadesátých let minulého století. Zažil tedy slavnou éru Michaela Schumachera, kdy stáj z Maranella nelítostně kosila veškerou konkurenci. Ferrari bylo tehdy měřítkem, ale nesmíme zapomínat na to, že i Schumacherovi a jeho lidem nějakou dobu trvalo než dosáhli vytyčeného cíle.

První titul v červeném totiž Schumacher získal v roce 2000, tedy v celkově páté sezoně u týmu. Do tě doby se Italové museli sklánět před Williamsem a McLarenem. Nutno říct, že s postupujícím časem už mnozí přestávali věřit v to, že se dílo podaří. Zapotřebí byla zkrátka trpělivost. Ve Formuli 1 nemá nikdo onen pověstný kouzelný proutek, který by přinesl úspěch okamžitě.

V tomto sportu věci nejdou hned. Nemáte k dispozici žádný zázračný lék, který by vám okamžitě pomohl. Jedním z klíčových aspektů jsou zdroje, o tom není pochyb. Těch musíte mít dostatek, pokud chcete uspět. Ale není to jen o nich, potřebujete zapálení a hlavně stabilitu. Potřebujete tým, který se dokáže vypořádat s krátkodobými i dlouhodobými výzvami. Je třeba umět zvládat tlak. Říká se tomu vítězná mentalita," hlásí Binotto.

Právě to je něco, co Ferrari mělo v již zmíněné Schumacherově éře. Binotto se tyto aspekty v současnosti snaží do DNA týmu vrátit. „Snažím se při řešení jednotlivých situací přemýšlet tak, jak jsme přemýšleli v devadesátých letech. V době, kdy jsme vítězili. Čerpám z těchto časů inspiraci. Michael Schumacher byl příkladem posedlosti, zajímal se o každý detail. Jeho cílem bylo neustálé zlepšování. Právě to je cesta k úspěchu. Musíte se chtít neustále zlepšovat," dodává Mattia Binotto. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu