Verstappen si titul zaslouží, říká Todt. Během sezony měl méně štěstí

Jean Todt a Max Verstappen na galavečeru FIA

Jean Todt a Max Verstappen na galavečeru FIA | foto: FIA

K právě uplynulé sezoně, zejména pak k jejímu velkému finále, se vyjádřil také odcházející prezident FIA Jean Todt.

Bývalý šéf Ferrari si myslí, že jezdecký titul je ve správných rukou. Podle Todta si Verstappen primát zaslouží. Francouz sice uznává, že Max měl během závěrečného kola celé sezony pořádnou kliku, zároveň ale zohledňuje celkový průběh ročníku. V něm se od Verstappena štěstěna spíše odkláněla. 

Z mého pohledu si Max titul zasloužil. Je pravda, že v posledním kole v Abú Zabí měl štěstí, ale při pohledu na celou sezonu už tolik toho štěstí neměl. Podívejte se na Baku, Silverstone nebo Maďarsko," má jasno Todt.

Naproti tomu Hamilton na tom je úplně opačně. Brit měl sice v Abú Zabí smůlu, avšak na Imole mu červená vlajka pomohla získat druhé místo. Z červené vlajky profitoval Lewis i ve Velké Británii, kde díky její pomoci mohli mechanici Mercedesu opravit poškozený vůz. V opačném případě by sedminásobný šampion cíl závodu neviděl.

Todt na závěr vyslovil přání: „Měli bychom oslavovat. Oslavovat skvělou práci, kterou během sezony odvedl Max. Nemělli bychom se  snažit vyvolat kontroverzi," hlásí. Jen dodejme, že Jeana Todta nahrazuje ve funkci prezidenta FIA Mohamed ben Sulajem. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 195 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu