Michelin v Brazílii slavil, ale moc nezářil

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Francouzské pneumatiky se podle několika pilotů nechovaly ideálně, navíc měl Michelin zase jednou zmatek v organizaci. Možná i díky tomu bylo Ferrari s Bridgestone tak konkurenceschopné.

Už třetí jezdec ze třetí stáje si stěžoval na špatnou kvalitu pneumatik Michelin ve Velké ceně Brazílie o tomto víkendu. První byl Ralf Schumacher, který doplatil na hrubou chybu, když technici Michelinu přinesli k jeho vozu jiné přední pneumatiky, než si Ralf myslel.

Spokojený nebyl ani pilot Red Bullu David Coulthard, kterému se tento víkend pokazilo vše, co mohlo: "Moje pneumatiky se vyvíjely od špatných k ještě horším. Byla to vadná sada."

Svoji nekonkurenceschopnost během závodu zdůvodňuje nízkou kvalitou pneumatik i Jenson Button od BAR Honda: "Takovéhle pneumatiky jsou noční můrou, protože se ve voze nemůžete cítit vůbec jistě. Nemůžete si v zatáčkách udržet rychlost, protože nevíte, co se stane. Nedalo to pokoj od startu až do cíle."

"Pneumatiky se mi hrozně moc drolily. To se stává, když je povrch pneumatiky nerovný," pokračuje Button. "Vede to ke ztrátě přilnavosti a stability a máte ruce plné práce. V Interlagosu jsme s tím počítali a zvolili jsme proto dost tvrdou směs. Mysleli jsme si, že to bude dobré."

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu