Nejrychlejší kola v Austinu: Hamilton před Verstappenem, rychlé Ferrari i Alonso

Lewis Hamilton před Red Bullem Sergia Péreze

Lewis Hamilton před Red Bullem Sergia Péreze | foto: Mercedes AMG F1 Team

AUSTIN - NEJRYCHLJEŠÍ KOLA ZÁVODU; Nejrychlejší kolo Velké ceny Spojených států 2021 předvedl Lewis Hamilton s Mercedesem, když neúspěšně stíhal lídra závodu Maxe Verstappena.

Brit byl o šest desetin sekundy rychlejší než Max, navíc již v 41. kole závodu. Na vítězství sice po stahovací jízdě nedosáhl, drobnou náplastí mu tedy mohl být jeden mistrovský bod navíc.

Třetí nejrychlejší kolo ve velké ceně zajel Charles Leclerc s Ferrari. Ten jel výtečný závod mimo závěry kamer, kdy si osamocen dojel pro 4. místo a 12 bodů. Sergio Pérez s druhým Red Bullem byl o čtvrt sekundy pomalejší.

Nejrychlejší kola závodu v Austinu

Nejrychlejší kola závodu v Austinu | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Pátá příčka patří veteránovi Fernandovi Alonsovi, jenž sváděl tvrdé souboje s Kimim Räikkönenem či Antoniem Giovinazzim, přičemž se on či jeho soupeři často dostávali mimo trať a zaměstnávali komisaře.

Zatímco první čtyři piloti svá nejrychlejší kola dosáhli na na tvrdé (C2) směsi pneumatik, Španěl s Alpine k tomu použil středně-tvrdou (C3) směs, navíc se v boxech objevil jako poslední (v 39. kole) a svůj nejlepší čas zaznamenal ve 46. kole

Nejrychlejší kola dle použitých směsí pneumatik

Nejrychlejší kola dle použitých směsí pneumatik | zdroj: Pirelli

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu