S kým by Alonso nechtěl závodit v jednom týmu? Volba asi nepřekvapí

Max Verstappen se svou trofejí za první místo po závodě v Holandsku

Max Verstappen se svou trofejí za první místo po závodě v Holandsku | foto: Red Bull Content Pool

Fernando Alonso je jedním z nejzkušenějších pilotů současného startovního pole. Velezkušený závodník by se podle svých slov nebál přímé konfrontace s žádným ze svých nynějších soupeřů. Tedy... Vyhnul by se pouze jedinému.

„Momentálně je Max Verstappen zřejmě jediný pilot, se kterým bych nerad soupeřil v jednom týmu," hlásí Alonso. Podle dvojnásobného šampiona totiž Verstappen vyzrál a bojovat proti němu v Red Bullu, který je postaven mladé hvězdě na míru, by prý bylo velmi obtížné. 

Bývalý pilot Renaultu či McLarenu své tvrzení opírá dost možná o příklad Sergia Péreze. Ten ve Force Indii a později Racing Pointu zářil, jenže proti Verstappenovi v "jeho" Red Bullu strádá. Mexičan měl sice několik dobrých záblesků, ale celkově jsou jeho výkony spíše za očekáváním. Rakouská stáj s ním prodloužila smlouvu zejména z důvodu, že na druhou sedačku momentálně neměla lepšího adepta. Koneckonců Helmut Marko se nechal slyšet, že dlouhodobě s Pérezem nepočítá.

„Momentálně je Max jedním z nejlepších pilotů na roštu. Nemyslím si, že by existovalo mnoho lidí, kteří by mohli přijít do Red Bullu a porazit ho. Možná, že kdybyste s ním soupeřili v jiném týmu, měli byste větší šanci. Každopádně Red Bull je postaven kolem něj a on je v něm velmi silný. Opravdu velmi si ho vážím. Pro mě je to největší favorit letošního šampionátu i těch následujících," vyznává se Alonso.

Max byl už jako mladý velmi rychlý. Začínal na vysoké úrovni, ale někdy byl možná až moc agresivní a měl nějaké nehody. Teď ale podle mě vyzrál, což ho dostalo na vyšší level. Je teď podle mě komplexním jezdcem a pro každého by bylo velmi složité jej zdolat," uzavírá. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 37 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu