Brno: Simoncelli hrdinou třídy 250ccm

iMotorSport.cz / mediafax, 17. srpna 2009, 01:14 Google+

BRNO, ZáVOD 250ccm; Marco Simoncelli z Itálie se stal v neděli vítězem Velké ceny České republiky silničních motocyklů ve třídě do 250 ccm. Český zástupce Lukáš Pešek obsadil 12. příčku, domácí jezdec Karel Abraham kvůli kolizi hned v první zatáčce závod nedokončil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Abrahamovi vyšla sobotní kvalifikace, díky desátému času startoval ze třetí řady, ovšem samotný závod pro něj trval jen pár vteřin. Devatenáctiletý závodník se totiž příliš rychle řítil do úvodní zatáčky a sestřelil přitom Švýcara Thomase Lüthiho, který stejně jako Abraham musel zapomenout na možnost bojovat o body do mistrovství světa.

Zdravotně indisponovaný Pešek, jehož v poslednich hodinách před závodem trápily bolesti hlavy i v krku, startoval z 15. pozice. I díky kolizi svého krajana se posunul dopředu a nakonec si připsal čtyři body do průběžné klasifikace.

O vítězství se bojovalo až do posledního kola. Na čele se během závodu vystřídalo několik jezdců, ovšem druhá polovina jízdy patři Simoncellimu, který soupeřil s krajanem Mattiou Passinim. Vítěz kvalifikace Simoncelli v závěru odrazil tlak soupeře a jako obhájce mistrovského titulu vybojoval třetí letošní vítězství. Na třetí pozici se propracoval Španěl Alvaro Bautista, který při oslavných manévrech v cíli závodu velmi poškodil svůj stroj.

Vytisknout

Diskuze: Brno: Simoncelli hrdinou třídy 250ccm

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Brno: Vítězem 125ccm Terol

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud