Brno: Vítězem 125ccm Terol

iMotorSport.cz / mediafax, 17. srpna 2009, 01:12 Google+

BRNO, ZÁVOD 125ccm; Nicolas Terol ze Španělska se stal v neděli vítězem Velké ceny České republiky silničních motocyklů ve třídě do 125 ccm. Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa Julian Simon skončil druhý se ztrátou 0,168 vteříny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Třetí místo obsadil vítěz sobotní kvalifikace Andrea Iannone z Itálie. Terol si zajistl vítězství způsobem start - cíl. Hned po spuštění zelených semaforů se dostal na první příčku, a přestože ji během závodu nakrátko opustil, většinu závodu odjel v čele. V závěru na něj sice nebezpečně dotíral Simon, ovšem jeho krajan si už první místo nenechal vzít.

Ze tří českých závodníků na startu se nejvíc dařilo Karlu Peškovi, který ztratil na nejlepšího 1:40,019 a obsadil 27. pozici. Ladislav Chmelík, který stejně jako Pešek startoval v Brně na divokou kartu, byl devětadvacátý.

Největší očekávání z českého tria provázelo stálého jezdce mistrovství světa Lukáše Šemberu, který před rokem obsadil na Masarykově okruhu 17. příčku. Jenže brněnský jezdec hned ve druhém kole upadl a s obrovskou ztrátou dojel poslední. Na své první body v šampionátu tak musí dál čekat.

Ilustrační fotografie

Vytisknout

Diskuze: Brno: Vítězem 125ccm Terol

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

V DTM zazářil často neviditelný Tomczyk

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud