Kariéra Jaroslava Katriňáka na SPORT5

281

| foto: KTM

Po zrušení letošního ročníku Rally Dakar patřila k vrcholům sezony v maratónských automobilových a motocyklových soutěžích Rally Transorientale. Trasa dlouhá více než 13 000 kilometrů provedla účastníky z Petrohradu do Pekingu náročnými a rozmanitými etapami na území Ruska, Kazachstánu a Číny.

Cestu za úspěchem slovenských a českých motocyklistů a truckerů mohli díky pravidelným každodenním sestřihům televize SPORT 5 sledovat také motorističtí příznivci v Čechách i na Slovensku.

Jaroslav Katriňák patří už několik let do širší světové špičky motocyklistů startujících v dálkových soutěžích, což v minulosti dokázal při čtyřech startech na slavné Rally Dakar (mj. 9. v klasifikaci motocyklistů v roce 2007) a letos v dubnu také při prvním ročníku Central European Rally, kde obsadil 10. místo v hodnocení motocyklistů. Životního výsledku se ovšem slovenský motocyklista dočkal při premiérové Rally Transorientale, kterou s motocyklem KTM vyhrál s náskokem více než pětadvaceti minut před zkušeným Norem Paalem Andersem Ullevalseterem se strojem stejné značky.

Výtečně si vedli také čeští závodníci. Dušan Randýsek (Yamaha) skončil mezi motocyklisty na osmé příčce, vítěz Rally Dakar v kategorii motocyklových čtyřkolek z let 2000, 2001, 2003 a 2007 Josef Macháček obsadil v celkovém hodnocení motocyklistů sedmnácté místo a zvítězil v hodnocení quadů.

SPORT5

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu