Ogier: Můj debut v DTM prokázal, že bych v této sérii mohl být konkurenceschopný

-haj / iMotorSport.cz, 29. září 2018, 20:18 Google+

Pětinásobný mistr světa ve WRC, Sébastien Ogier, věří, že jeho debut na Red Bull Ringu ukázal, že má potenciál na plnohodnotné závodění v této sérii v budoucnu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Budeme vídat Ogiera v budoucnu v DTM?

Budeme vídat Ogiera v budoucnu v DTM? | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Sébastien Ogier byl třetím a tedy posledním letošním hostem v rámci DTM, když jsme jej minulý víkend mohli sledovat v rámci závodu na rakouském Red Bull Ringu v barvách Mercedesu. Jeho kvalifikační časy stačily v obou závodech až na poslední místo. V sobotu ale cílovou čarou projel na slušném 12. místě poté, co měl velmi pěkný druhý stint. V neděli ale obsadil až 17. místo s jedním kolem ztráty. V neděli musel Francouz absolvovat ještě druhou zastávku v boxech poté, co se na jeho čelní sklo dostal olej z vozu Augusta Farfuse. 

img-responsive

Sébastien Ogier v průběhu závodu na Red Bull Ringu | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Na dotaz britského Autosportu, jestli po víkendu v Rakousku vidí reálněji svoji možnou budoucnost v DTM, Sébastien Ogier odpověděl: "Nevím, co budoucnost přinese. Myslím, že teď trochu pracuji na svém pokračování v rally. Ale vidět takto konkurenční šampionát a zúčastnit se jej jako host, to bylo velmi náročné. Byla to šance, jak získat první náhled. Myslím, že už v mém prvním vystoupení jsem ukázal určitý potenciál."

"Samozřejmě od prvního startu k opravdové konkurenceschopnosti v DTM je to dlouhá cesta. Ale možná jednoho dne přejdu do DTM a pokusím se mít novou kariéru na dráze," pokračuje Francouz. Sébastien věří, že se svým sobotním výsledkem za proměnných podmínek může být spokojen. "Když jsem sem přijížděl, tak mi bylo jasné, že to bude těžký víkend a náročná zkušenost, ale také mega příležitost zazávodit si v konkurenční sérii na vysoké úrovni s velmi dobrými vozy."

img-responsive

Sébastien Ogier si v roce 2017 na stejném okruhu vyzkoušel i monopost F1 Red Bull RB7 | foto: Red Bull Content Pool

"Samozřejmě, že počasí to udělalo ještě těžší, než co jsem očekával, protože v řízení nebyla žádná konzistence a s mými omezenými znalostmi auta to bylo v měnících se podmínkách pro mě velmi těžké. Přišel jsem zde také uprostřed velkého boje o šampionát, do kterého je můj tým samozřejmě zapojen. Po stránce strategie jsem byl vždy na konci seznamu a priorita byla dána mým týmovým kolegům, čemuž kompletně rozumím. Ve svém druhém stintu jsem měl velmi dobrou rychlost, což mě těší. Věděl jsem, že jsem sem nepřijel pro dobrý výsledek. To bylo jasné od začátku, ale být schopen se zlepšovat během víkendu pro mě bylo dobré," zakončil Ogier.

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Můj debut v DTM prokázal, že bych v této sérii mohl být konkurenceschopný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rast, Rene

Red Bull Ring: Rast vítězí po čtvrté v řadě, stává se rekordmanem DTM a bojuje…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud