Brands Hatch: Juncadella slaví svoje první vítězství v DTM:

-haj / iMotorSport.cz, 11. srpna 2018, 22:45 Google+

Jezdec Mercedesu, Daniel Juncadella, startoval z pole position. Start mu ale nevyšel a propadl se na třetí místo, během závodu se dokázal vrátit do čela. K tomu mu pomohly zastávky v boxech, na kterých vydělal dvě pozice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Po startu šel do čela Auer, Juncadellu předjel krásným manévrem po vnějšku zatáček Paddock Hill Bend a Druids také René Rast na Audi. Španěl se ale na druhé místo vrátil brzy, když Rast, vítěz z Zandvoortu, zajel do boxů na konci prvního kola. 

Poté začal Daniel stahovat Lucase Auera, v první části závodu jsme zaznamenali žlutou zónu, když v kačírku v zatáčce Druids skončil Loic Duval. Juncadella zajel do boxů na konci kola 7, na trať se vrátil před Augusto Farfusem, který byl do té doby nejrychlejším jezdcem s již absolvovanou zastávkou. Dvě kola poté zajel do boxů i Auer, kterého Juncadella předjel díky zahřátým pneumatikám v zatáčce Graham Hill Bend. 

Farfus předjel na výjezdu z této zatáčky Auera také, avšak tempu vedoucího Mercedesu nestačil. Díky tomu získal šampion Evropské Formule 3 z roku 2012 svoje první vítězství v DTM (v jeho 67. startu). Farfus si dojel pro druhé místo po startu z páté pozice. Během prvního kola předjel v zatáčce Westfield značkového kolegu Philippa Enga. Během zastávek se dostal před Rasta a poté předjel Auera.

Rakušan si připsal třetí příčku, když odolal tlaku Rasta. Eng pak zkompletoval nejlepší pětku, v závěru na něj ale hodně dotíral domácí Gary Paffett. Lídr šampionátu ve druhé polovině závodu náskok Enga masivně stahoval, k předjetí už však nedošlo. 

Sedmé místo bral Pascal Wehrlein, za jeho zády dojel Edoardo Mortara - oba zůstaly na trati nejdéle ze všech. Devátý byl Marco Wittmann, na vítěze ale ztratil už zhruba půl minuty. Poslední bod si zasloužil za předvedený výkon, a také jej získal, Mike Rockenfeller. Bývalý šampion v úplném závěru předjel Robina Frijnse. V první polovině ale dokázal předjet skvělým předjížděcím manévrem v Hawthorns Tima Glocka a Jamieho Greena najednou!

VÝSLEDKY ZÁVODU: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Brands Hatch: Juncadella slaví svoje první vítězství v DTM:

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rast získal pro Audi zatím jediné letošní vítězství

Rast: Výkonnostní krize Audi nás nutí jít do většího rizika

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud