Sébastien Ogier, několikanásobný mistr WRC, pojede závod DTM!

-haj / iMotorSport.cz, 9. srpna 2018, 21:09 Google+

O budoucnosti Sébastiena Ogiera se vedou debaty, zůstane ve WRC nebo odejde? Spekulantům na druhou variantu teď nahrává fakt, že si Francouz na konci září vyzkouší závod DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier si auto Mercedesu v Itálii již vyzkoušel

Ogier si auto Mercedesu v Itálii již vyzkoušel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

O víkendu 22. - 23. září si pětinásobný mistr WRC vyzkouší v Rakousku na okruhu Spielberg závod DTM. Jezdec M-Sport Fordu usedne v Rakousku do Mercedesu C-Klasse Coupé DTM. V rámci přípravy absolvoval v tomto týdnu v Itálii dvoudenní test. 

"Je to neskutečná zkušenost. Vyzkouším si DTM, které je pro mě naprosto odlišné. Čeká mě ale test, který mi umožní jet naplno. Beru to jako možnost, která mi otevře horizont v motorsportu, navíc při tom získám zkušenosti," líčí Sébastien Ogier. Vzhledem ke svým malým zkušenostem však neočekává, že by v Rakousku hrál "první housle".

"Nemám moc zkušeností se závody na okruzích, a když už tak jsem jezdil s GT vozy. DTM auto je ale podstatně rychlejší. Je jasné, že nemůžete čekat, že budete nejrychlejší. Čeká mě ve Spielbergu těžký víkend, kde je mým cílem držet se stabilních pilotů co možná nejvíc."

img-responsive

V DTM bude závodit velmi vážený host | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Šéf továrního týmu Mercedes, Ulrich Fritz, k tomu říká: "Sébastien je opravdový závodní jezdec. Svůj talent už ukázal ziskem spousty vítězství na asfaltu i šotolině, je to pětinásobný mistr WRC. Nepřekvapuje mě tedy, že teď chce vyzkoušet vůz DTM. Čeká ho debut na skvělém okruhu ve Spielbergu. Je vidět že nechce jezdit jenom vzadu, ale chce se měřit s ostatními jezdci."

Vytisknout

Diskuze: Sébastien Ogier, několikanásobný mistr WRC, pojede závod DTM!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Aston Martin by mohl vstoupit do DTM (ilustrační foto)

Aston Martin je spojován s možným vstupem do DTM ve spolupráci s Red Bullem a…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud