LE MANS: Forza Ferrari (4)

iMotorSport.cz, 12. června 2017, 11:00 Google+

V letošním závodě 24 hodin Le Mans uvidíme ve startovním poli LMGTE celkem 11 vozů z Maranella. V našem seriálu představíme postupně jednotlivé posádky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ferrari 488 GTE v barvách týmu Scuderia Corsa

Ferrari 488 GTE v barvách týmu Scuderia Corsa | foto: Ferrari S.p.a.

Sdílejte článek

V prvních dvou dílech jsme představili posádky amatérských týmů, které se účastní vytrvalostního mistrovství světa. Třetí díl byl věnován dalším dvěma posádkám zákaznických týmů Ferrari.

V tomto díle našeho seriálu představíme zbývající dvě amatérské posádky, jež obě budou v Le Mans bojovat s vozy Ferrari v barvách týmu Scuderia Corsa.

Tým Scuderia Corsa založili Giacomo Mattioli a Art Zafiropoulo v roce 2013 za účelem sdružení amatérských jezdců, kteří měli zájem o rozvoj svých závodních ambicí ve vozech Ferrari v Severní Americe. Tým své vozy nasazuje v severoamerickém šampionátu Ferrari Challenge, dále v Pirelli World Challenge a seriálu IMSA Sports Car Championship. V posledně jmenované sérii jsou Alessandro Balzano a Christina Nielsen společně s týmem Scuderia Corsa úřadujícími šampiony. Tým Scuderia Corsa se v minulosti několikrát představil i v Le Mans, kde dosáhli v posledních dvou ročnících pódiová umístění, z nichž to loňské bylo vítězné.

Scuderia Corsa Ferrari 488GTE #62

Townsend Bell - velmi zkušený a hlavně absolutně všestranný jezdec, který dokáže zajíždět dobré výsledky ve formulích i v cestovních vozech. V roce 2001 se stal šampiónem série Indy Lights, v roce 2014 vyhrál závod 24H Daytona za volantem Ferrari týmu AIM Autosport. V roce 2015 zvítězil spolu s Billem Sweedlerem v šampionátu IMSA SCC a v tomtéž roce dojel třetí v Le Mans, kde s ním posádku tvořili ještě Bill Sweedler a Jeff Segal.

Cooper MacNeil - závodit začal ve velmi raném věku a v 18 letech již plně zářil v sérii Grand-Am. V letech 2012 a 2013 získal mistrovský titul v šampionátu ALMS a debutoval v Le Mans. O rok později již v Le Mans dojel pátý a v roce 2016 se přesunul do Ferrari Challenge North America, kde hájí barvy Scuderia Corsa i letos.

Bill Sweedler - za svou kariéru vystřídal mnoho šampionátů, ale dvě věci zůstávají stále stejné - závodní vůz Ferrari a vždy naplno. V roce 2014 si v závodě 24H Daytona dojel pro vítězství,  sezónou 2015 doslova prolétl ve Ferrari 458 Italia GT3 sérií IMSA SCC, kde s Townsendem Bellem získali titul ve třídě Daytona GT. V témže roce dojel třetí v Le Mans a následující rok si ve Francii dojel pro vítězství. Letos se Bill Sweedler do Le Mans vrací, aby obhájil své loňské prvenství.

Scuderia Corsa Ferrari 488GTE #65

Alessandro Balzan - jeden z nejúspěšnějších italských jezdců ve vozech GT. Jako mnoho jiných i Balzan začínal v motokárách, ze kterých se rovnou přesunul do uzavřených vozů. V sezóně 2001 zvítězil v zimní sérii Clio Cup a o rok později si dojel pro zlatý věnec s vozem Alfa Romeo 147. Z cestovních vozů se přesunul do kategorie GT. Třikrát za sebou vyhrál italský šampionát Porsche a v roce 2012 uspěl v sérii Ferrari Challenge Europe. Rok na to zvítězil ve Ferrari týmu Scuderia Corsa v šampionátu Grand-Am. V loňském roce se spolu s Christinou Nielsenovou staly mistry IMSA kategorie GTD. Ač je Alessandro Bolzano vemi úspěšný jezdec, v Le Mans si letos odbyde svou premiéru.

Bret Curtis - ačkoli je mu letos již 51 let, svou premiéru v cestovních vozech si odbyl až v roce 2009. Od té doby se Curtis stále více prosazoval, což vedlo k jeho debutu v Le Mans v roce 2014. Letos soutěží ve Ferrari Challenge North America a do Le Mans přijíždí podruhé.

Christina Nielsen - v loňském roce se stala 58. ženou, která nastoupila do závodu 24 hodin Le Mans. Závodění podědila po svém otci, kterým nebyl nikdo jiný, než pětinásobný vítěz Le Mans Lars Erik Nielsen. Christina se v Le Mans objevila po svém triumfu v šampionátu IMSA GTD. Christina Nielsen dokončila svou autobiografickou knihu, ale s vydáním prý počká, aby v případě úspěchu knihu doplnila ještě o kapitolu věnovanou letošním ročníku Le Mans.

Vytisknout

Diskuze: LE MANS: Forza Ferrari (4)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Formule 4

F4 v Rakousku: Vítězství si rozebrali Amstrong, Drugovich a Vips

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud