IMSA: Detroit hostí další závod mezi betonovými zdmi

iMotorSport.cz, 2. června 2017, 08:53 Google+

Již tento víkend se na ostrově Belle Isle v Detroitu uskuteční pátý podnik amerického seriálu SportsCar Championship. Přesně sto minut trvajícího závodu se zúčastní 28 vozů tří kategorií.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Belle Isle Raceway

Belle Isle Raceway | foto: Porsche

Sdílejte článek

Text: Aleš Sirný

Po měsíční pauze opět ožije scéna sportovních vozů v USA a diváci mohou být znovu u toho - prostřednictvím živého přenosu na http://imsatv.imsa.com/. Na 3,8 kilometru dlouhém okruhu Belle Isle se sejdou kategorie P, PC a GTD. Oblíbená třída GTLM vozů Corvette, Ford GT a spol. má pro tentokrát volno, neboť v Le Mans proběhne v následujících dnech kolektivní testování, na němž bude i řada amerických týmů.

Kategorii prototypů drtivě dominuje Cadillac DPi-V.R v režii týmu Wayne Taylor Racing. První čtyři závody ovládli bratři Taylorové a komisaři se rozhodli cadillaky znovu zpomalit zvětšením restriktorů motoru, snížení kapacity palivové nádrže a dalšími aerodynamickými úpravami. Změny se dotknou kromě WTR i týmu Action Express Racing. Otázka je, zdali to s jejich dominancí nějak otřese.

Ve všech kategoriích mají lídři průběžného pořadí poměrně solidní bodový náskok. Tayloři mají náskok o dvaadvacet bodů, v kategorii PC jsou na špici James French a Pato O´Ward o dvacet bodů a největší pohodlí mají v GTD Jeroen Bleekemolen a Ben Keating s 24 bodovým náskokem.

Detroit je však hrbolatým a velmi náročným okruhem, kde může i sebemenší chyba vyústit v náraz do zdi. Vzhledem k tomu, že závod bude trvat jen 100 minut, mohou mít jakékoliv přehmaty za volantem zásadní vliv na pozici v průběžném hodnocení.

První tréninky začínají v Detroitu již dnes. Závod se uskuteční zítra 3.6. v 18:40 SELČ.

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Detroit hostí další závod mezi betonovými zdmi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kouzlo Le Mans je nezaměnitelné

LE MANS: Kdo je v Le Mans za holuba?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud