IMSA: Ostrov Belle Isle obsadí 28 závodních vozů

iMotorSport.cz, 25. května 2017, 08:31 Google+

Ostrov Belle Isle v Detroitu se za čtrnáct dní stane dějištěm pátého podniku IMSA SportsCar Championship, do kterého se přihlásil úctyhodný počet 28 závodních vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Belle Isle Raceway

Belle Isle Raceway | foto: Porsche

Sdílejte článek

Text: Aleš Sirný

Po téměř měsíční přestávce se první červnový víkend znovu rozpohybuje amerických šampionát sportovních vozů a již podruhé v sezoně zavítá na městský okruh Belle Isle Park v Detroitu. Na diváky čeká stominutové závodění kategorií P, PC a GTD. Naopak kategorie GTLM dostane tentokrát volno, neboť týmy Corvette, Ford a Risi Competizione putují za oceán do Le Mans.

V prototypech letos jasně dominuje bratrská dvojice Jordan a Ricky Taylorovi s cadillakem. Po čtyřech výhrách včetně 24h v Daytoně a 12h v Sebringu mají zálusk na šesté prvenství v řadě, navíc dohromady mají z předchozích let šest vítězných pohárů z Detroitu. Znepříjemnit život se jim bude snažit dalších devět prototypů značek Mazda, Nissan, Oreca, Multimatic/Riley, Ligier a v neposlední řadě Cadillac v rukou týmu Action Express Racing.

Prototypy Cadillac budou v podstatě na domácí půdě, v místě ústředí General Motors. V letošní sezoně jsou tyto vozy prakticky nedostižné a v Detroitu lze očekávat jejich další triumf. Na druhou stranu jízda na nerovném asfaltu mezi betonovými svodidly vždy vnáší do závodu velkou neznámou.

V kategorii GTD najdeme osm různých značek. Ve formě se nachází Mercedes-AMG, který se stal vítězným nástrojem v posledních třech podnicích. Dvě ze tří výher patří po zásluze dvojici Ben Keating – Jeroen Bleekemolen, která mimo jiné vede průběžné hodnocení a v letošní sezoně neskončila na horším jak třetím místě.

Celkově do Detroitu dorazí 15 závodních vozů značek Lexus, Lamborghini, Porsche, Mercedes, Audi, Ferrari, Acura a BMW.

Protipólem GTD je kategorie PC, kam jsou přihlášeny tři prototypy dvou týmů BAR1 Motorsport a Performance Tech Motorsport.

Seznam přihlášených

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Ostrov Belle Isle obsadí 28 závodních vozů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

ADAC-Zürich 24h Rennen Nürburgring

Vytrvalostní bitva v zeleném pekle již po pětačtyřicáté

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud