Indy 500: Bourdais tvrdě havaroval v Indianapolis. Ford hledá náhradu pro Le Mans

iMotorSport.cz, 21. května 2017, 13:15 Google+

V kvalifikaci na závod Indy 500 se vážně zranil Sébastien Bourdais, který měl v polovině června v Le Mans usednout za volant Fordu GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Bourdais tvrdě havaroval při tréninku na závod Indy 500

Sébastien Bourdais tvrdě havaroval při tréninku na závod Indy 500 | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Kvalifikace na závod Indy 500 byla o pět hodin posunuta kvůli silnému dešti, který starou cihelnu nemilosrdně zkrápěl. Poté se jezdci konečně vydali na trať. Zhruba v polovině svého měřeného kola Sébastien Bourdais v plné rychlosti při výjezdu ze druhé  zatáčky ztratil kontrolu nad svým monopostem a tvrdě atakoval betonovou zeď lemující celý ovál. Monopost se po nárazu zvedl a převrátil koly vzhůru. V jednu chvíli se bíločervený vůz zahalil do plamenného hávu, ale oheň po krátké chvíli zase zmizel.

Sébastien Bourdais při nehodě utrpěl vážné zranění, prvotní zprávy hovoří o fraktuře pravé kyčle a pánve, které si vyžádalo okamžitý převoz do nemocnice, kde se jezdec ihned podrobil operaci. Jeho stav je podle posledních zpráv stabilizovaný a jezdec je udržován v umělém spánku.

Sébastien Bourdais se měl v polovině června ukázat v Le Mans, kde se měl, spolu s Joeyem Handem a Dirkem Müllerem , střídat ve voze Ford GT #68, který do závodu připravuje americká skupina týmu Chipa Ganassiho. Sám Chip Ganassi událost prozatím nijak nekomentoval, ale jistě již usilovně pracuje na tom, aby za zraněného jezdce sehnal pro Le Mans adekvátní náhradu.

Vytisknout

Diskuze: Indy 500: Bourdais tvrdě havaroval v Indianapolis. Ford hledá náhradu pro Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Auer vyhrál letos již druhý závod

DTM: Lausitzring - Auer sobotním vítězstvím zvýšil svoje vedení v šampionátu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud