Mortara po svém debutu s Mercedesem: Dá se získat ještě mnohem více

iMotorSport.cz, 6. května 2017, 22:31 Google+

Někdejší pilot Audi v DTM a současný člen kádru továrního týmu Mercedesu, Edoardo Mortara, v úvodním závodu sezony na Hockenheimu získal čtvrté místo. S tímto umístěním ale není až tak spokojen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Edoardo Mortara před sezonou přešel od Audi k Mercedesu

Edoardo Mortara před sezonou přešel od Audi k Mercedesu | foto: Lotus F1 Team

Sdílejte článek

Celkově by se dnešní představení Itala dalo označit jako povedený start do nové etapy své kariéry. Edoardo Mortara při svém prvním startu s Mercedesem dojel na pěkném čtvrtém místě, získal slušný bodový příděl a byl tak po Lucasi Auerovi druhým nejlepším pilotem trojcípé hvězdy. Ital by si ale dokázal představit i lepší výsledky. 

"Měli jsme náročný závod. Rychlost nebyla  zrovna dobrá. Ale s výkonnostním závažím po dobré kvalifikaci je to vždy těžké - byli jsme o pět kilo těžší než ostatní. Ostatní byli silní. V zatáčkách jsme byli rychlejší než na rovinkách [relativně ve srovnání s ostatními]. To dělá předjíždění těžkým," řekl po sobotním závodě Edoardo Mortara. 

Svůj první bod si Mortara díky novému bodovacímu systému zajistil už třetím místem v kvalifikaci. Svoje místo ale ztratil po souboji s Timem Glockem už na startu. V závodu se před něj navíc ještě dokázal díky povedené strategii dostat ještě jeho někdejší značkový kolega, Mike Rockenfeller. Jezdec Audi zajel do boxů už v devátém kole. Mortara musel poté přiznat: "Audi to dobře zvládá s gumami."

"Čtvrté místo není špatné, ale myslím, že musíme speciálně pro mě ještě něco upravit na set-upu. Můj jezdecký styl je možná o něco agresivnější než u ostatních. Chce to ale čas a je to můj teprve první start za Mercedes. Je důležité, že jsme získali tyto první body - také kvůli šampionátu," pokračoval Mortara. 

Na závěr ještě přidal pár slov o svém týmovém kolegovi: "Věřím, že Gary [Paffett] na tom byl také velmi dobře. Udělal jen jednu malou chybu v boji s Timem [Glockem]. Všichni jsme na tom byli docela dobře. Bude to těžké, protože také v rámci týmu je velká konkurence."

Vytisknout

Diskuze: Mortara po svém debutu s Mercedesem: Dá se získat ještě mnohem více

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mirko Bortolotti

BGT: Bortolotti vybojoval další pole position pro Lamborghini

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud